Rabu, 12 Oktober 2016

5 Faedah Kepentingan Dan Fungsi Vitamin B Untuk Kesihatan Manusia

demam hamil 9 bulan


(demam hamil 9 bulan)   Selain pemakanan, manfaat kesihatan zucchini (juga dipanggil sebagai courgette) untuk badan tidak dikaji secara meluas, tetapi terdapat beberapa kajian tentang manfaat labu ini ke atas haiwan. Selain daripada kajian yang telah dijalankan ke atas seluruh labu tidak melihat secara khusus hanya zucchini. Sebagai antioksidan, zucchini adalah sumber yang baik mangan, vitamin C, dan vitamin A yang merupakan antioksidan. Di samping itu terdapat juga antioksidan lain seperti lutein dan zeaxanthin. Aktiviti antioksidan dalam zucchini termasuk stabil, yang boleh dilihat dari hasil kajian mengenai aktiviti antioksidan zucchini yang telah dibekukan. Untuk mendapatkan manfaat antioksidan dalam zucchini keseluruhan jadi ia adalah baik kita makan bukan sahaja daging tetapi juga kulit dan biji.Zucchini mengandungi beberapa vitamin B kompleks (B1, B2, B3, B6, folat, dan choline), dan serat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah. Dari hasil kajian dalam haiwan kajian menunjukkan manfaat anti-radang dalam sistem kardiovaskular dan pencernaan, yang berasal dari omega-3 (ditemui dalam biji zucchini), sebatian karotenoid lutein, zeaxanthin, dan beta-karotena, dan juga anti kompaun -inflammatory dari kelas polisakarida, iaitu homogalacturonan. Kehadiran gabungan anti (demam hamil 9 bulan) ioksidan dan anti-radang yang terkandung di dalam zucchini jadi ia agak logik untuk mengatakan kebaikan dalam makanan ini sebagai anti-kanser. Untuk mendapatkan lengkap fakta zucchini pemakanan, anda boleh membacanya di bawah.Zucchini fakta pemakananZucchini (Skuasy, musim panas, termasuk kulit, mentah) khasiat per 100 grBerdasarkan USDA Nutrient pangkalan dataTenaga: 17 kcalKarbohidrat: 3.11 gProtein: 1.21 gJumlah Lemak: 0.32 gKolesterol: 0 mgSerat pemakanan: 1 gJumlah gula: - gAir: - gvitaminFolat: 24 μgNiacin: 0,451 mgRiboflavin: 0,094 mgThiamin: 0.045 mgVitamin A: 200 IUVitamin B6 (Pyridoxine): 0,163 mgVitamin C: 17.9 mgVitamin E (alfa-tokoferol): 0.12 mgVitamin K: 4.3 μgMineralsKalsium: 16 mgIron: 0.37 mgMagnesium: 18 mgKalium: 261 mgFosforus: 38 mgSodium: 8 mgZink: 0.32 mgPhyto-nutrienKarotena ß: 120 μgCrypto-xanthin-ß: 0 μgLutein-Zeaxanthin: 2125 μglipidAsid lemak tepu: - gasid lemak monotaktepu: - gasid lemak poli tak tepu: - g8 manfaat kesihatan yang luar biasa zucchiniPenuh nutrien: Zucchini mempunyai kandungan yang sangat tinggi air (95%), jumlah yang baik lutein, lutein untuk mata. Ia juga mengandungi vitamin B6, riboflavin dan nutrien mangan yang mempunyai fungsi penting dalam badan manusia.Menurunkan tekanan darah: Zucchini juga berman (kebaikan bawang putih untuk muka) faat untuk membantu tekanan darah yang lebih rendah, terima kasih kepada kandungan kalium dan magnesium. Oleh itu, mengambil zucchini kerap adalah sesuai untuk mereka yang mengalami tekanan darah tinggi, atau tekanan darah tinggi. Ia juga boleh membantu mencegah arteriosclerosis, suatu keadaan di mana saluran darah dari pengerasan kerana tekanan darah yang terlalu tinggi.Mencegah kanser: Kandungan serat yang tinggi dalam zucchini membantu mencegah karsinogen ke bawah di dalam usus besar, dan oleh itu, membantu pembuangan air besar. Di samping itu, Vitamin A, C dan asid folik, yang adalah yang kuat anti-oksida di dalam zucchini, memusnahkan karsinogen yang boleh menyebabkan pelbagai jenis kanser.Membantu untuk mengelakkan serangan jantung dan strok: Satu cawan zucchini mengandungi kira-kira 10% daripada keperluan harian yang disyorkan magnesium, ia juga membantu mengurangkan risiko serangan jantung dan strok. Ia juga mengandungi asid folik, vitamin diturunkan homocysteine €‹€‹maut, mencegah penyakit jantung dan trombosis iaitu pembekuan darah.Menurunkan Kolesterol: Zucchini bermanfaat untuk membantu menurunkan kadar kolesterol dalam badan. Fiber membantu dengan asid yang dihasilkan oleh hati untuk membantu mencerna lemak di dalam badan. Kolesterol digunakan (kebaikan bawang putih untuk muka) ntuk menghasilkan lebih banyak tahap asid dalam badan seterusnya dikurangkan.Mengandungi beta-karotena: Satu lagi elemen yang sangat penting adalah bahawa zucchini mengandungi beta-karotena. Vitamin ini terletak di kulit dan bahagian-bahagian lain untuk mendapatkan pengambilan maksimum, kulit zucchini tidak boleh dikupas sebelum memasak. Tetapi kebersihan masih diutamakan jadi pastikan anda telah membasuh zucchini sehingga bersih.rendah kalori: Faedah zucchini sangat besar, terutama bagi mereka yang menyekat pengambilan kalori. Zucchini mempunyai kandungan kalori yang rendah adalah sangat berguna bagi mereka yang menjalankan program diet.Membantu menyembuhkan asma: Vitamin C terdapat dalam zucchini, adalah antioksidan yang kuat dan mempunyai ciri-ciri anti-radang yang membantu untuk menyembuhkan asma.    Anda baru sahaja membaca Zucchini Pemakanan Fakta & 8 Manfaat Incredible Kesihatan artikel, dari Faedah Kesihatan /pemakanan /sayur-sayuran kategori. Anda boleh menanda buku siaran ini dengan URL: http://www.healthfame.com/2014/03/zucchini-nutrition-facts-8-incredible.html. Terima kasih!removeRelatedDuplicates_thumbs (); printRelatedLabels_thumbs ( "http://www.healthfame.com/2014/03/zucchini-nutrition-facts-8-incredible.html");Dihapus oleh:Kesihatan Fame - (kebaikan bawang putih untuk muka demam hamil 9 bulan)

kebaikan bawang putih untuk muka




undefined

Tidak ada komentar:

Posting Komentar