Rabu, 12 Oktober 2016

9 Manfaat Amazing Apricot Untuk Kesihatan Dan Pemakanan Fakta (Mencegah Katarak, Cancer tertentu, Dan Serangan Jantung)

peria katak hutan


(peria katak hutan)   Terdapat beberapa faedah aprikot untuk kesihatan seperti, melegakan asma sehingga mencegah kanser dan banyak faedah lain. Apricot dikenali sebagai sumber yang baik serat larut untuk hati supaya ia boleh menurunkan paras kolesterol dalam darah. buah aprikot juga kaya dengan beta-karotena, salah satu antioksidan yang penting, dari keluarga vitamin A. Para penyelidik melihat makanan yang kaya dengan beta-karotena boleh menjadi pencegahan kanser tertentu, katarak, dan penyakit jantung.minyak aprikot juga baik untuk penjagaan kulit, kerana boleh cepat diserap dan tidak membuat kulit berminyak. Selain berguna untuk menjaga kulit licin, buah ini juga boleh merawat kulit termasuk ekzema, gatal-gatal, kudis. Minyak ini juga boleh menjadi anti-asma semulajadi. Bagi orang-orang yang mempunyai anemia, besi dan kandungan tembaga dalam aprikot membantu pembentukan hemoglobin. biji aprikot juga dipercayai dapat membantu dalam merawat kanser.Apricot sama ada dimakan secara langsung atau kering dan dimakan sebagai buah kering. Buah ini juga lazat dibuat dalam bentuk jus, jem dan jeli juga mempunyai banyak manfaat. Buah-buahan yang kaya dengan serat boleh mengatasi sembelit dan memudahkan membuang air besar. minyak aprikot adalah baik untuk sakit telinga.9 Faedah Apricot Untuk KesihatanMencegah kanser dan penyakit ja (peria katak hutan) antung: Aprikot kaya dengan antioksidan seperti vitamin C dan lycopene. Antioksidan boleh mengurangkan risiko beberapa jenis kanser dan penyakit jantung.Merawat anemia: Aprikot boleh digunakan untuk merawat anemia. Ini kerana aprikot mengandungi mineral seperti besi dan tembaga yang membantu dalam pengeluaran hemoglobin. Pada asasnya, anemia adalah kekurangan zat besi, dan boleh menyebabkan kelemahan, keletihan, pening, masalah penghadaman, dan fungsi metabolisme am lain. Tanpa sel-sel darah merah, badan tidak boleh mendapatkan oksigen dengan baik, dan boleh menyebabkan kerosakan kepada sistem organ badan. Besi dan tembaga adalah bahagian yang paling penting dalam pembentukan sel-sel darah merah.Menghadapi sembelit: Kandungan serat yang tinggi menjadikan aprikot sering disyorkan untuk merawat sembelit. Di samping itu, buah ini juga dapat membantu dalam penghadaman dan memusnahkan cacing usus.manfaat Apricot untuk mata: Tahap yang tinggi beta karotena pada aprikot bermanfaat meningkatkan kesihatan mata, terutamanya dalam mencegah degenerasi makula. Beta karotena adalah antioksidan yang kuat yang dapat melindungi tubuh daripada banyak masalah kesihatan seperti penyakit Alzheimer.Melegakan asma: Aprikot manfaat kesihatan termasuk keupayaan untuk melegakan gejala-gejala asma, batuk kering, dan bronkitis i (kebaikan jambu batu untuk ibu mengandung) tu.kesihatan kulit: Minyak Apricot telah didapati berkesan dalam penjagaan kulit. Selain membuat cahaya kulit anda dan licin, minyak aprikot juga dapat merawat kudis dan ekzema.Mengawal tahap cecair dan metabolisme: Body Kadar cecair terutamanya bergantung kepada dua mineral, kalium dan natrium. jumlah yang tinggi kalium dalam aprikot telah dikaitkan dengan keseimbangan cecair dalam badan, dan memastikan tenaga dengan betul diagihkan kepada organ-organ dan otot. Dengan mengekalkan keseimbangan elektrolit yang sihat, anda boleh mendapat banyak tenaga, mengurangkan kekejangan, dan mengepam darah untuk tenaga.Kesihatan tulang: Aprikot mengandungi semua mineral yang diperlukan untuk pertumbuhan tulang yang sihat dalam jumlah yang baik. Kalsium, fosforus, mangan, besi, dan tembaga, semua menyumbang kepada mewujudkan bahan tulang-membentuk. Oleh itu, makan aprikot boleh memastikan pertumbuhan dan perkembangan tulang yang sihat dan menghalang keadaan yang berkaitan dengan usia, termasuk osteoporosis.Mengatasi sembelit: Aprikot kaya dengan serat, oleh itu ia adalah lebih baik untuk melancarkan buang air besar. Ia sering disyorkan untuk mengambil aprikot, bagi orang-orang yang mengalami sembelit. Fiber akan merangsang jus gastrik dan pencernaan, membantu memecahkan makanan dan menyerap nutrien menjadi lebih mu (kebaikan jambu batu untuk ibu mengandung) ah diproses. Di samping itu, serat juga berguna untuk mengaktifkan pergerakan peristalsis saluran gastrousus, dan membuat pergerakan usus lebih kerap.Fakta Apricot PemakananApricot nilai pemakanan bagi setiap 100 grBerdasarkan USDA Nutrient pangkalan dataTenaga: 48 kcalKarbohidrat: 11.12 gProtein: 1.40 gJumlah lipid (lemak): 0.39 gKolesterol: 0 mgFiber, Jumlah pemakanan: 2 gJumlah gula: 9.24 gAir: 86,35 gvitaminFolates: 9 μgNiacin: 0,600 mgRiboflavin: 0,040 mgThiamin: 0,030 mgVitamin A: 1926 IUVitamin B6 (Pyridoxine): 0,054 mgVitamin C: 10 mgVitamin E (alfa-tokoferol): 0.89 mgVitamin K: 3.3 μgMineralsKalsium: 13 mgIron: 0.39 mgMagnesium: 10 mgKalium: 259 mgFosforus: 23 mgSodium: 1 mgZink: 0.20 mglipidAsid lemak tepu: 0.027 gasid lemak monotaktepu: 0.170 gasid lemak politaktepu: 0,077 g    Anda baru sahaja membaca 9 Amazing Apricot Manfaat Untuk Kesihatan Dan Pemakanan Fakta (Mencegah Katarak, Cancer tertentu, Dan Serangan Jantung) artikel, dari Buah-buahan /Faedah Kesihatan /pemakanan kategori. Anda boleh menanda buku siaran ini dengan URL: http://www.healthfame.com/2014/03/9-amazing-apricot-benefits-for-health.html. Terima kasih!removeRelatedDuplicates_thumbs (); printRelatedLabels_thumbs ( "http://www.healthfame.com/2014/03/9-amazing-apricot-benefits-for-health.html");Dihapus oleh:Kesihatan Fame - (kebaikan jambu batu untuk ibu mengandung peria katak hutan)

kebaikan jambu batu untuk ibu mengandung




undefined

Tidak ada komentar:

Posting Komentar