Rabu, 12 Oktober 2016

Baca Ini 8 Amazing Oolong Manfaat Teh Untuk Kesihatan Dan Kecantikan

pemakanan ibu hamil diabetes


(pemakanan ibu hamil diabetes)   Tidak semua orang tahu, bahawa badan hijau pemakanan memberikan banyak manfaat kesihatan yang mengagumkan seperti, menurunkan tahap gula dalam darah, mengurangkan tahap kolesterol, mencegah kanser dan banyak lagi. Menurut Pasukan Antarabangsa Pemakanan Scientist, kacang pistachio juga berguna sebagai antioksidan, terutama pada orang yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi. kandungan antioksidan dalam kacang pistachio digambarkan dengan kehadiran lutein, beta-karotena dan gamma-tokoferol dalam kacang. Seperti diketahui, lutein dan vitamin E adalah bahan yang penting untuk kulit yang sihat dan mata.Berdasarkan USDA pangkalan data Nutrien, pistachio tertinggi pemakanan kacang adalah vitamin B6. Dalam setiap 100 gr itu, mengandungi vitamin B6 sebanyak 1,700 mg, ini bermakna akan bertemu setiap hari memerlukan lebih daripada 80% untuk keperluan harian mengandung dan wanita menyusu vitamin B6. Satu lagi kandungan nutrien yang tinggi dalam badan hijau adalah mineral seperti besi, magnesium, kalium dan banyak lagi (baca di jadual di bawah).Pistachio fakta pemakanan kacangnilai Pistachio pemakanan per 100 grNilai yang diambil dari USDA Nutrient pangkalan data.Tenaga: 562 kcalKarbohidrat: 27.51 gProtein: 20.27 gJumlah Lemak: 45,39 gKolesterol: 0 mgSerat Diet: 10.3 gJumlah gula: 7.66 gAir: 3.91 gvitaminFolates: 51 μgNiacin: 1,300 mgRiboflavin: 0,160 mgThiamin: 0,870 mgVit (pemakanan ibu hamil diabetes) tamin A: 415 IUVitamin B6 (Pyridoxine): 1,700 mgVitamin C 5.6 mgVitamin E (alfa-tokoferol): 2.30 mgVitamin K: 0 μgMineralsKalsium: 105 mgIron: 3.92 mgMagnesium: 121 mgKalium: 1025 mgFosforus: 490 mgSodium: 1 mgZink: 2.20 mglipidAsid lemak tepu: 5,556 gasid lemak monotaktepu: 23,820 gasid lemak politaktepu: 13,744 g9 badan hijau kacang manfaat kesihatan yang mengagumkantahap kolesterol Mengurangkan: Pistachios kaya dengan asid oleik dan asid lemak monotaktepu, yang kedua-dua kandungan membantu menurunkan LDL kolesterol jahat dan meningkatkan HDL kolesterol baik. Di samping itu, asid lemak monotaktepu membantu mencegah penyakit arteri koronari dan strok dan untuk menghasilkan sihat profil lipid darah.Manfaat pistachios untuk wanita hamil: badan hijau adalah disyorkan untuk wanita hamil kerana ia boleh mengurangkan tahap LDL atau kolesterol jahat dari badan dan mengandungi lutein yang baik untuk bayi. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa ibu-ibu yang mengamalkan pistachios semasa mengandung akan melahirkan bayi yang sihat. Selain itu, ia akan mengurangkan loya semasa mengandung.Pistachios boleh menurunkan paras gula dalam darah: badan hijau bukan sahaja menjadi snek lazat dan rangup tetapi juga sangat bermanfaat dalam menurunkan paras gula dalam darah. Oleh itu, kacang ini adalah sangat baik untuk pesakit kencing manis. Pistachio kacang akan melambatkan penyerapan karb (kebaikan buah anggur hitam) ohidrat di dalam badan yang membantu dalam mengawal diabetes.Manfaat pistachios untuk mengekalkan rambut yang sihat dan kulit: Kacang ini mengandungi pelbagai jenis asid lemak perlu, linoleik dan asid linolenik dikenali sebagai sangat penting untuk pertumbuhan rambut dan menjana semula kulit yang sihat. kandungan asid dalam kacang juga membantu dalam mengawal tekanan darah, meningkatkan imuniti dan pembekuan darah.Kaya dengan serat: badan hijau adalah salah satu jenis kacang yang mempunyai kandungan serat yang tertinggi di kalangan orang lain. Serat kacang dianggarkan kira-kira 12%, bersamaan dengan 30 gram hidangan. Mana pakar-pakar pemakanan menasihatkan untuk mengambil 14 gram Seperti 1000 kalori setiap hari. Jadi, jika anda mengambil sekurang-kurangnya 4-5 pistachios sehari boleh membantu anda memenuhi keperluan serat harian anda.Yang mengandungi lemak sihat: Sebahagian besar daripada kita takut untuk makan kacang kerana ia mempunyai kandungan lemak yang tinggi. Tetapi bukan untuk kacang pistachio. Kacang ini mengandungi lemak sihat yang tidak akan meningkatkan tahap kolesterol tetapi boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.manfaat kesihatan badan hijau untuk mencegah kanser dan jangkitan: Selama ini, kajian telah menunjukkan bahawa sebatian seperti karotena, vitamin E dan polifenol antioksidan wujud dalam kacang pistachio. Sebatian-sebatian ini membantu mengha (kebaikan buah anggur hitam) ang dan menghapuskan radikal bebas dan oksigen toksik dari badan, jadi ia boleh melindungi tubuh daripada jangkitan dan penyakit seperti kanser.Pistachio kacang adalah sumber tenaga: Semua jenis kacang adalah sumber tenaga yang baik untuk anda, dan juga kacang pistachio. Kandungan antioksidan di dalamnya dipercayai untuk meneutralkan radikal bebas yang menjadi salah satu punca kelemahan sel-sel dalam badan kita dan akhirnya akan membuat organ-organ dan tisu dalam badan mengambil bahagian lemah. Di samping itu, antioksidan dalam kacang juga boleh menghentikan tindak balas rantai selular yang akan membuat badan kita untuk mengelakkan keletihan.Pistachio mempunyai kesan pelembap: Minyak dari kacang pistachio mempunyai bau yang pedas. Minyak yang mengandungi sifat-sifat ubat penahan sakit adalah sangat baik untuk mengekalkan keanjalan kulit dan kelembutan. Oleh itu, minyak badan hijau kacang adalah sangat baik untuk kulit kering.    Anda baru sahaja membaca Fakta Pistachio Khasiat dan Manfaat 9 Magnificent Kesihatan artikel, dari Faedah Kesihatan /pemakanan /Seeds and Nuts kategori. Anda boleh menanda buku siaran ini dengan URL: http://www.healthfame.com/2014/03/pistachio-nutrition-facts-and.html. Terima kasih!removeRelatedDuplicates_thumbs (); printRelatedLabels_thumbs ( "http://www.healthfame.com/2014/03/pistachio-nutrition-facts-and.html");Dihapus oleh:Kesihatan Fame - (kebaikan buah anggur hitam pemakanan ibu hamil diabetes)

kebaikan buah anggur hitam




undefined

Tidak ada komentar:

Posting Komentar