Rabu, 12 Oktober 2016

7 Manfaat Wondrous daripada Lobak & Nutrition Fakta Yang Boleh Jangan sekali-kali Heard Of

jangkitan saluran pernafasan bawah


(jangkitan saluran pernafasan bawah)   Lobak pemakanan yang sangat popular adalah vitamin A, yang akan memberi manfaat untuk mengekalkan kesihatan mata. Sebenarnya masih terdapat banyak faedah kesihatan daripada lobak merah yang anda tidak pernah tahu sebelum ini, seperti, untuk mengekalkan gigi yang sihat, mengurangkan serangan strok, mencegah kanser dan banyak lagi. Memang benar bahawa dalam setiap 100 gr lobak akan memberikan anda lebih daripada cukup untuk memenuhi keperluan harian vitamin A. Berdasarkan USDA pangkalan data nutrien, ia akan menyediakan 16.706 IU vitamin A. Selain vitamin A, terdapat juga vitamin B1, B3, B6, C, K, serat, kalium, mangan, molibdenum, magnesium, folat, dan fosforus. Manfaat lobak tidak dipisahkan daripada kandungan beta-karotena yang terdapat di situ.Lobak adalah sejenis popular sayur-sayuran selepas kentang, bahagian yang boleh dimakan lobak merah adalah akar. Carrot yang mempunyai binomial nama Daucus carota, adalah jenis sayur-sayuran yang ditanam sepanjang tahun, terutamanya di kawasan pergunungan yang mempunyai suhu sejuk dan lembap, pada ketinggian kira-kira 1200 meter di atas paras laut. Lobak merah boleh dimakan di rumah sebenar. Dalam lobak merah mentah, hanya 3% β-ririencha dikeluarkan semasa proses pencernaan, proses ini boleh meningkat sehingga 39% dengan pulpa, memasak dan menambah minyak (jangkitan saluran pernafasan bawah) k sawit. Boleh juga dibuat melalui jus lobak merah, dan kandungan vitamin adalah hampir sama seperti lobak merah yang dimakan begitu sahaja.Fakta Lobak PemakananLobak (mentah) khasiat per 100 grSource: USDA Nutrient pangkalan dataTenaga: 41 kcalKarbohidrat: 9.58 gProtein: 0.93 gJumlah lipid (lemak): 0.24 gSerat Diet: 2.85 gJumlah gula: 4.74 gAir: 88,29 gvitaminFolates: 19 μgNiacin: 0,983 mgRiboflavin: 0,058 mgThiamin: 0,066 mgVitamin A: 16.706 IUVitamin B6 (Pyridoxine): 0,138 mgVitamin C 5.9 mgVitamin E (alfa-tokoferol): 0.66 mgVitamin K: 13.2 μgMineralsKalsium: 33 mgIron: 0.30 mgMagnesium: 12 mgKalium: 320 mgFosforus: 35 mgSodium: 69 mgZink: 0.24 mglipidAsid lemak tepu: 0,037 gasid lemak monotaktepu: 0.014 gasid lemak politaktepu: 0,117 g7 manfaat lobak untuk kesihatanAnti-kanser: Penyelidikan yang dijalankan di Universiti Negeri New York menunjukkan bahawa orang yang mempunyai tahap rendah beta-karotena, risiko kanser paru-paru. Oleh itu, adalah disyorkan bahawa perokok makan lobak merah dan makanan lain karotena yang tinggi untuk mencegah kanser paru-paru. Rupa-rupanya, sebagai tambahan kepada kanser paru-paru, beta-karotena dan bahan lain juga adalah antioksidan dalam lobak merah boleh mencegah kanser mulut, tekak, perut, usus, saluran kencing, pankreas, dan payudara. Demi manfaat lobak merah (tips suntik putih yang aman) ebagai anti-kanser, lobak merah perlu dimasak supaya sebatian karotin boleh dilepaskan. Dengan dimasak, tahap karotin meningkat 2-5 kali ganda.Menurunkan kadar kolesterol: Kajian yang dilakukan di Harvard University, Amerika Syarikat, mendapati bahawa mereka yang makan lobak merah 5 x seminggu, mengurangkan risiko strok sebanyak 68%. Walaupun penyelidikan di Universiti Brussels dikenali vitamin A yang terkandung dalam lobak merah boleh mencegah kecacatan dan kematian akibat strok. Dianggarkan, mengurangkan paras kolesterol kerana kandungan kalsium pectate, sejenis serat larut.Mencegah Penyakit Jantung: Kajian menunjukkan bahawa diet yang tinggi dalam karotenoid dikaitkan dengan risiko yang lebih rendah daripada penyakit jantung. Lobak bukan sahaja mengandungi beta-karotena tetapi juga alpha-carotene dan lutein. Makan lobak secara teratur dapat mengurangkan tahap kolesterol kerana serat larut mengikat dengan asid hempedu lobak merah.Toksin Cleaning Dalam Badan: Vitamin A membantu hati untuk mengepam toksin dari badan, dengan itu mengurangkan hempedu dan lemak di dalam hati. Fiber dalam lobak merah membantu membersihkan kolon dan mempercepatkan pergerakan sisa.Lobak Untuk Gigi Sihat dan Gums: Lobak membersihkan gigi dan mulut untuk mengikis plak dan makanan zarah seperti berus gigi atau ubat gigi. Lob (tips suntik putih yang aman) merangsang gusi dan membawa kepada banyak air liur, yang menjadi alkali, asid-membentuk. Mineral dalam lobak merah mencegah kerosakan gigi.Mencegah Strok: Dari semua manfaat di atas adalah tidak menghairankan bahawa dalam satu kajian di Universiti Harvard, orang yang makan lebih daripada enam lobak seminggu yang kurang cenderung untuk mengalami strok berbanding mereka yang hanya makan satu lobak merah sebulan atau kurang.Kebaikan Carrot Juice Jus Carrot adalah berguna sebagai anti-radang dan menyegarkan kulit. Boleh membantu mencegah kanser, membantu mencemarkan bintik pada kulit, mampu untuk menghadapi dengan tompok kulit kasar dan pigmentasi masanya. Anti-jerawat dan baik untuk mengekalkan kulit yang sihat dan tisu, cirit-birit, sakit sendi, dan masalah dalam kehamilan, bersalin, mata dan sistem pernafasan.    Anda baru sahaja membaca 7 Manfaat Wondrous daripada Lobak & Fakta Pemakanan Yang Boleh Jangan sekali-kali Heard Of artikel, dari Faedah Kesihatan /pemakanan /sayur-sayuran kategori. Anda boleh menanda buku siaran ini dengan URL: http://www.healthfame.com/2014/02/wondrous-benefits-of-carrots-nutrition.html. Terima kasih!removeRelatedDuplicates_thumbs (); printRelatedLabels_thumbs ( "http://www.healthfame.com/2014/02/wondrous-benefits-of-carrots-nutrition.html");Dihapus oleh:Kesihatan Fame - (tips suntik putih yang aman jangkitan saluran pernafasan bawah)

tips suntik putih yang aman




undefined

Tidak ada komentar:

Posting Komentar