penyakit gout dan puncanya
(penyakit gout dan puncanya) Kalium adalah mineral yang sangat bermanfaat untuk kesihatan badan, oleh itu ia adalah dinasihatkan untuk memasukkan makanan kalium kaya dalam diet harian kita. Manfaat kesihatan yang diperolehi daripada kalium, termasuk untuk mengatasi strok, tekanan darah, kebimbangan, bimbang dan tekanan, kekuatan otot, metabolisme, jantung dan buah pinggang gangguan masalah. Mineral ini juga membantu untuk mengimbangi air, fungsi elektrolit, sistem saraf, dan sebagainya.Kekurangan kalium boleh menyebabkan gejala-gejala seperti keletihan dan kelemahan otot. Satu lagi petunjuk kekurangan kalium termasuk refleks aktif, ritma jantung tidak normal, berdebar-debar jantung, anemia dan sakit kepala yang teruk. Orang yang kekurangan kalium juga mengalami tekanan darah tinggi, sakit dalam usus, bengkak kelenjar dan kencing manis akibat kekurangan serius kalium dalam badan.Berikut adalah senarai Pengambilan yang mencukupi kalium berdasarkan lpi.oregonstate.edu.Pengambilan yang mencukupi (AI) untuk Kalium Stage Life (penyakit gout dan puncanya) e Umur Lelaki (mg / hari) Perempuan (mg / hari) Infants 0-6 bulan 400 400 Infants 7-12 bulan 700 700 Kanak-kanak 1-3 tahun 3000 3000 Kanak-kanak 4-8 tahun 3800 3800 Kanak-kanak 9-13 tahun 4500 4500 remaja 14-18 tahun 4700 4700 Dewasa 19 tahun dan lebih tua 4700 4700 kehamilan 14-50 tahun - 4700 Menyusukan anak 14-50 tahun - 5100Bagi memenuhi keperluan harian kalium, anda boleh mendapatkannya dari senarai be (punca obesiti karangan stpm) ikut makananKalium Rich FoodsPisang. Satu pisang bersaiz sederhana mengandungi 442 miligram kalium. Kira-kira 11 peratus daripada 4,700 miligram pisang mesti digunakan untuk mendapatkan kuasa tambahan.Kacang. Sesetengah jenis kacang kaya dengan serat dan protein. Satu cawan kacang putih kaya dengan kalium di 1,189 miligram. Satu cawan kacang mempunyai 707 miligram kalium. Satu cawan kacang soya mengandungi 970 miligram kalium.Tarikh. Setiap butir tarikh yang mengandungi 167 miligram kalium. Buah-buahan kering kaya dengan serat mampu menewaskan kalium dalam pisang.Yogurt. 226 gram yogurt rendah lemak mengandungi 531 miligram kalium. Walau bagaimanapun, berhati-hati apabila makan yogurt dengan campuran buah-buahan di dalamnya. Pastikan buah tidak kaya dengan gula.Avocado. Satu avokado mengandungi lebih daripada dua kali ganda kandungan kalium dalam pisang. Itulah sebanyak 975 miligram.sos tomato. Secawan sos tomato mengandungi 800 miligram kalium. Walau bagaimanapun, sos perlu dipastikan tanpa natrium tambahan dan gula.H (punca obesiti karangan stpm) ibut dan Ikan Salmon. Kira-kira 85 gram halibut dalam bungkusan, mempunyai sebanyak 449 miligram kalium. makanan laut yang baik selain halibut, adalah salmon dan kerang.Aprikot kering. Aprikot kering kaya dengan kandungan kalium 257 miligram setiap suku cawan hidangan.Pokok Blewah. Sepinggan tembikai segar yang kaya dengan kalium di 358 miligram.Papaya. Buah ini berwarna terang mengandungi 264 miligram kalium untuk keping kira-kira 2.5 sentimeter.Kentang. kentang bersaiz sederhana mengandungi kira-kira 542 miligram kaliumSatu lagi makanan yang tinggi kalium boleh dibaca di bawah (diambil dari umassmed.edu) Anda baru sahaja membaca Senarai Best Of artikel Kalium Rich Foods, dari Makanan Sihat /Potasium kategori. Anda boleh menanda buku siaran ini dengan URL: http://www.healthfame.com/2013/11/the-best-list-of-potassium-rich-foods.html. Terima kasih!removeRelatedDuplicates_thumbs (); printRelatedLabels_thumbs ( "http://www.healthfame.com/2013/11/the-best-list-of-potassium-rich-foods.html");Dihapus oleh:Kesihatan Fame - (punca obesiti karangan stpm penyakit gout dan puncanya)
punca obesiti karangan stpm
undefined
Tidak ada komentar:
Posting Komentar